Heroji

Postoje stvari koje privlače slične ljude i povezuju ne baš bliske osobe. Postoje trenuci kada obični ljudi postaju heroji i trenuci kada heroji padnu na kolena kao obični ljudi. Svi smo mi heroji ili to možemo postati, u sopstvenim očima ili u očima drugih. U nekom trenutku bliskom ili dalekom, u nečijim mislima ili snovima... Svako od nas može postati heroj, bilo da mu je potrebna potpora ili je pruža drugom ljudskom biću.

Te noći nisam spavao


Sedeo sam u jednom od svojih omiljenih lokala na Banovom brdu, neću mu pominjati ime jer se ova priča mogla desiti bilo gde. Svi smo gledali utakmicu i kad sam pomislio da je njen kraj izvestan, prišao sam drugaru kojeg nisam skoro video da ga pitam šta ima novo. Od najvažnije sporedne stvari na svetu do najbitnije u životu došli smo toliko brzo da od šoka nisam mogao da se povratim. Momak mi je ispričao kako mu je ženin bratanac bolestan, a ja sam odbijao da čujem sve što mi je govorio. Gledao sam ga nemo i toliko me je sve bolelo da se nisam ni usudio da ga pitam kako se on oseća.
Te noći nisam spavao i češće nego ikada gledao sam kako moje dete spava.

„Pay it forward“


 „Prosledi dalje“ je film u kojem mališan pomaže da svet postane bolji sprovodeći u život naoko jednostavnu ideju. Naime, on čini usluge ljudima koji su u nevolji a kao protivuslugu traži da i oni pomognu drugima. Različiti događaji smenjuju se u filmu, ali je na kraju mreža plemenitih dela proradila u neverovatnoj razmeri. Redovi koje pišem inspirisani su dečakovom idejom da samo zajedno i umreženi možemo pomoći onima kojima je pomoć hitno potrebna.

Količina novca koja je potrebna da Jovan nastavi lečenje, produži život i sačuva nadu da će opet imati normalno detinjstvo sumanuto je velika. Kažu da istinske vrednosti imaju visoku cenu i da ih treba platiti. Postoji li išta vrednije od zdravlja deteta i života koji je tek započet?

Svi smo mi heroji


Jovan je veliki heroj i borac za život. Uhvatio se u koštac s nečim o čemu pojma nema i drži se hrabro. Da bi izdržao potrebno mu je i naša snaga, pomalo herojstva i plemenitosti svakog od nas.

Podržimo Jovana a on će nama pomoći da učinimo svet boljim mestom.

Pomozi i prosledi dalje!

Uspeli smo. Novac je skupljen.Jovan ide u Nemačku, hvala svima koji su mu pomogli. 




Коментари

  1. Има наде . Јуче сам прошла Кнезом , где је певала група девојчица . Као славуји. Певале су за Јована и нико од пролазника није био равнодушан. Деца ће спасти свет. Нека ти је наздравље, Јоване !

    ОдговориИзбриши
  2. Ima nade... sada je nada još veća pare su skupljene...Jovan se na neko vreme seli u Nemačku... Hvala svima koji su u učestvovali u ovoj kampanji... nadamo se dobrim vestima... hvala

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови